UNDERVISNING I MINDELUNDEN

UNDERVISNINGSFORLØB OM MODSTANDSBEVÆGELSEN


Tag din klasse med ud og mærk historien i Mindelundens autentiske rammer. Forløbet er udviklet til 7.-10. klasse, det er gratis og varer 2 timer. I undervises af en af Mindelundens faste medarbejdere, der glæder sig til at tage godt imod jer. 

 

Forløbet består af to dele, hvor eleverne i den første del aktivt bliver inddraget i rundturen gennem Mindelunden via dialogbaseret undervisning og øvelser. I anden del skal eleverne i mindre grupper løse forskellige opgaver, som giver dem et indblik i nogle af de mange skæbner, der findes i Mindelunden. Vi prikker til elevernes historiske empati og kigger på Mindelunden som kilde, samt hvordan historien bliver brugt.


Vi anbefaler at eleverne har en vis forhåndsviden om besættelsen, så besøget i Mindelunden kan sætte denne viden i perspektiv. 


Vi har et spritnyt undervisningslokale, som danner ramme om jeres besøg. Da største delen af forløbet foregår udendørs, anbefaler vi, at I klæder jer på efter årstiden. 

 

Elevernes tilbagemeldinger: 
Elev fra 7. klasse: ”Jeg lærte meget mere om, hvad der skete med folk under besættelsestiden, og om hvor mange forskellige mennesker der var.” 

Elev fra 9. klasse: ”Jeg kunne godt lide at man selv skulle undersøge noget, for man fik bevægelse og mere viden om hvad personerne havde lavet under krigen og hvordan de døde/blev straffet.”  
 

Forløbet skal bookes på forhånd på telefon 2280 0467 eller pr. mail på mindelunden@km.dk 

 

Vi tilpasser os de gældende covid-retningslinjer og tilbyder gerne hele undervisningsforløbet udendørs. 

 

BESØG MED DAGTILBUD

Vi fortæller også meget gerne historien om Mindelunden for de mindste. Fortællingerne tilpasses børnenes alder og ud fra vores forudgående dialog med jer. Skriv til Anna Wagn, formidlings- og kommunikationsansvarlig i Mindelunden på mail: aw@km.dk, eller på 61615705 for at høre mere.

I MINDELUNDEN PÅ EGEN HÅND


Vi har udviklet en række undervisningsopgaver, som skolerne kan benytte på egen hånd i Mindelunden. Mindelunden er en kirkegård og samtidigt et stort udendørsområde, så undervisningen vil kunne gennemføres i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

 

I skal ikke booke tid til at besøge os, men blot tage hensyn og holde afstand til andre besøgende og evt. andre klasser. Materialet er udviklet med henblik på, at elever kan lave udeskole i fagene: dansk, matematik og historie. Vi har opdelt materialet i tre alderstrin. 

 

Elevopgaver til 0-1. klasse
Elevopgaver til 2.-3. klasse
Elevopgaver til 4.-5. klasse

Lærervejledning

 

 

UNDERVISNING FOR GYMNASIALE UDDANNELSER

 

Vi er i øjeblikket i færd med at udforme et forløb målrettet til de gymnasiale klasser. På trods af at det endnu ikke er færdigt, er man selvfølgelig altid velkommen til at booke en guidet tur i Mindelunden med sin klasse. 

 

Hvad angår andet undervisningsmateriale kan filmen "Havets frihedskæmpere" varmt anbefales. Med filmen følger en række elevopgaver, der er specifikt udviklet til det gymnasiale fagniveau. Emnet er de danske krigssejleres indsats i allieret tjeneste under krigen. 

 

Vi hører meget gerne fra jer

Har du kommentarer eller lyst til at indgå i et samarbejde omkring udvikling af undervisningstilbud i Mindelunden, hører vi meget gerne fra dig. Du kan skrive til Anna Wagn, formidlings- og kommunikationsansvarlig i Mindelunden på mail: aw@km.dk