Nogle sikrer at sitet virker, mens andre samler statistik ind til forbedring af din brugeroplevelse. Hvis du klikker videre, accepterer du vores brug af cookies.
Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her
Lys i mørket
Til oktober er det 80 år siden, at de danske jøder i al hast måtte forlade deres liv og hjem i Danmark for ikke at komme kløerne på nazisterne. De fleste nåede heldigvis i sikker havn i Sverige, mens 470 jøder blev arresteret og deporteret til ghettoen i Theresienstadt. Mange danskere tog aktiv del i flugthjælpen, og nogle blev af denne vej indrullet i modstandskampen.
I Mindelunden tænder vi Lys i mørket torsdag d. 28. september. Her mindes vi de danske modstandsfolk, der tog aktiv del i flugten. Stier, grave og mindetavler vil være oplyst. Markeringen forløber uden taler eller kranselægning. Vi lader de brændende lys være i centrum, med deres stærke symbolik om håbet for fred og frihed.
Lysene er tændt fra kl. 18, og der vil være åbent til kl. 22.
Historisk vandretur
Samme aften d. 28. september går vi en historisk vandretur i sporet på de danske jøders flugt. Turen er på 4 km og starter ved Svanemøllen station kl. 18. I følgeskab med Mindelundens formidlere, Kasper Them Larsen og Anna Wagn, går turen gennem Ryvangskvarteret, Tuborg Havn og slutter i Mindelunden. Historien om flugten knyttes op på steder undervejs på ruten.
Den historiske vandretur er udviklet i samarbejde med Dansk Vandrelaug, der med støtte fra Nordea Fonden udvikler en række historiske vandreture landet over.
Vandreturen gennemføres også d. 1. oktober kl. 14. Med hjælp fra korte og forklarende videoer på hver af rutens nedslagspunkter, vil det samtidigt være muligt at vandre turen på egen hånd.