udeUNDERVISNING I MINDELUNDEN

NYT UNDERVISNINGSFORLØB OM MODSTANDSBEVÆGELSEN

Tag din klasse med ud i Mindelunden, og få et indblik i, hvad det ville sige at være medlem af modstandsbevægelsen under 2. Verdenskrig. For at forstå de forudsætninger modstandsfolkene havde, går vi igennem forløbet i dybden med udvalgte aspekter af besættelsen samt giver eleverne et indblik i bestemte modstandsfolks virke og skæbner. Eleverne bliver gennem forløbet selv inddraget i undervisningen, og skal derfor diskutere og reflektere over emnet i Mindelundens autentiske rammer.

 

Forløbet er udviklet til 7.-10. klasse og opdelt i to sektioner, hvor eleverne i første sektion aktivt bliver inddraget i rundturen gennem Mindelunden via dialogbaseret undervisning og øvelser. I anden sektion af forløbet skal eleverne løse en opgave, som giver dem et personligt indblik i de mange skæbner som findes i Mindelunden. 


Hele forløbet er gratis og varer omkring 2 timer. Dele af forløbet foregår udendørs så vi anbefaler at eleverne klæder sig på efter årstiden. Forløbet skal bookes på forhånd på telefon 2280 0467 eller pr. mail på mindelunden@km.dk 

Til forløbet er der udarbejdet et før- og eftermateriale som oplagt kan anvendes her: Før- og eftermateriale

UDEUNDERVISNING I MINDELUNDEN


I denne Corona-tid har vi udviklet en række undervisningsopgaver, som I skoler kan benytte på egen hånd i Mindelunden. Mindelunden er en kirkegård og samtidigt et stort udendørsområde, så undervisningen vil kunne gennemføres i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

 

I skal ikke booke tid til at besøge os, blot tage hensyn og holde afstand til andre besøgende og evt. andre klasser. Materialet er udviklet med henblik på at elever kan lave udeskole  i fagene danske, matematik og historie. Vi har opdelt materialet i tre alderstrin. 

 

Elevopgaver til 0-1. klasse
Elevopgaver til 2.-3. klasse
Elevopgaver til 4.-5. klasse

Lærervejledning
 

Vi hører meget gerne fra jer

Har du kommentarer eller lyst til at være med til at samarbejde omkring udvikling af undervisningstilbud i Mindelunden, hører vi meget gerne fra dig. Du kan skrive til Anna Wagn, formidlings- og kommunikationsansvarlig i Mindelunden på mail: aw@km.dk